Succesvol CAN event 24 mei 2019

Het eerste CAN event, georganiseerd in de Jaarbeurs Utrecht, was een succes. Het thema van het event was Human Development. De lezingen van de 3 sprekers sloten hier goed op aan, elke belicht vanuit een ander aspect. Onderstaand een foto-impressie van deze geweldige dag.

De zaal is ingericht. Alles ligt klaar voor de start van een uniek counselling event in Nederland: het CAN event 2019 met het thema: Human Development!

Het allereerste CAN event werd geopend door de voorzitter van de CAN: Madelène Uytdewilligen, MBA.

Zij gaf aan trots te zijn op het programma dat is samengesteld voor deze dag, met 3 sprekers van kwaliteit die ieder vanuit hun eigen expertise en invalshoek het thema “human development” op een interessante wijze kunnen belichten

Lezing 1: “Erik Erikson and the Search for Identity”
Spreker: Dr. Don Redmond Ph.D.

Don Redmond is Associate Professor in Counselling en de oprichter en directeur van “The Center for the Study of Narrative” van  Mercer University – Atlanta USA.

Op boeiende wijze en voorzien van vele praktijkvoorbeelden, vertelde hij de aanwezigen over de verschillende stadia in de theorie van Erik Erikson en hoe de counsellors dat kunnen gebruiken binnen hun werkzaamheden.

Lezing 2: “Human development in relatie tot loopbaan”
Spreker: Adri van der Kemp

Adri van der Kemp is loopbaanadviseur met vele jaren ervaring. Hij is directeur van BHP Groep; een organisatie die bijna vijfentwintig jaar actief is op het gebied van loopbaancoaching en -advisering, outplacement en re-integratie en van De Digitale Loopbaancoach. Daarnaast is Adri columnist en schrijver van het boek ’50+ met perspectief’.

Aan de hand van het verhaal van zijn eigen loopbaan (naar eigen zeggen een “kronkelig pad”), nam Adri de aanwezigen mee op reis in zijn zoektocht. Door zijn enthousiaste manier van vertellen en zijn vele praktijkvoorbeelden waarin diverse aspecten omtrent de loopbaan werden belicht, was het een leerzaam en tevens amusant verhaal om naar te luisteren.

Lezing 3: “Als het leven zegt ‘terug naar start’……”.
Spreker: Bas Wijnen

Jong, volop in ontwikkeling en plots start je weer op punt nul… Bas Wijnen was enkele jaren geleden docent op het VMBO en had een veelbelovende toekomst voor zich. Zijn loopbaan ontwikkelde zich in rap tempo totdat op 27 jarige leeftijd uit het niets het noodlot toesloeg: een herseninfarct ten gevolge van een myxoom. Bas ging door een diep dal en mede door zijn ijzeren wil is hij nu tot meer in staat dan welke arts of therapeut ooit had verwacht. Door verlamming, spasmen en tal van psychosociale gevolgen is zijn leven niet meer hetzelfde. Hoe bouw je naar zo’n ingrijpende gebeurtenis je leven weer opnieuw en betekenisvol op? Tegenwoordig is Bas motivator / spreker en vertelt hij op een open en authentieke wijze over zijn route binnen dit ontwikkelingsproces.    

In zijn lezing gaf Bas op een eerlijke en zeer openhartige manier een kijkje in zijn leven voor en na zijn herseninfarct. Hierdoor kregen de aanwezigen een uniek beeld van de vele struggles die een persoon in deze situatie doormaakt. De zaal was muisstil en hing aan zijn lippen. Groot respect voor deze kanjer!

Live netwerksessies

Tijdens de pauzes en in de middag was er ruim gelegenheid voor netwerken. Dit leverde veel interessante gesprekken en contacten op. Het is altijd zinvol om met collega counsellors te praten over het counsellorsvak, om samen dit mooie vak nog beter op de kaart te zetten.